Over Axiturn

Axiturn is opgericht door Pieter Eikelenboom. Het doel van Axiturn is de expertise in speciale scharniertechnologie toe te passen in de energietransitie. Zonnepanelen optimaal te laten presteren met de unieke vouwtechniek die in de markt nog onbekend is, is een uitdaging. Een uitdaging die we graag en met passie aangaan. Met als solide basis alle kennis en ervaring die eerder in de markt van toegangstechniek is opgebouwd.

Pieter Eikelenboom is een technische autodidact. Vanaf jonge leeftijd is werken op de dag gecombineerd met avondstudie. Aan de hand van vakbekwame collega’s werden de fijne kneepjes van het vak geleerd en de avondstudie leverde zowel het vroeger zeer gewaardeerde gezeldiploma op en de theorie erbij was hogere technische kennis. Samen een perfecte ondergrond om nieuwe technieken uit te denken en in de praktijk te brengen.

Specialisme is toegespitst op bewegingsmechaniek en de aandrijving ervan. Met zijn bedrijf PEVAC (Piet Eikelenboom Vehicle Access Control) zijn nieuwe en grensverleggende technieken geïntroduceerd in de markt van toegangstechniek. Met high-end toegangscontrole zijn ambassades en vliegvelden beveiligd. Waaronder de ambassades van de VS en Israël in Den Haag en delen van het vliegveld London Heathrow.

De vouwtechniek die bij een Speedgate wordt gebruikt zijn de inspiratie geweest om die techniek ook toe te gaan passen bij het samenvouwen van PV-panelen. Door daarnaast ook vernuftig en heel effectief de grote krachten die het in-en uitvouwen van panelen kost in balans te houden, is maar heel weinig kracht nodig voor het vouwen. Vandaar de naam: “SolarBalance”. Het vouwen kan prima handbediend gedaan worden, maar voor het gemak is het gehele vouwproces (inclusief het volgen van de stand van de zon) eveneens uitstekend te automatiseren.