Over

Axiturn is opgericht door Pieter Eikelenboom. Het doel van Axiturn is de expertise in unieke scharniertechnologie toe te passen in nieuwe markten en producten. Met als solide basis alle kennis en ervaring die eerder in de markt van toegangstechniek is opgebouwd.

Pieter Eikelenboom is een technische autodidact. Vanaf jonge leeftijd is werken op de dag gecombineerd met avondstudie. Aan de hand van vakbekwame collega’s werden de fijne kneepjes van het vak geleerd en de avondstudie leverde zowel het vroeger zeer gewaardeerde gezeldiploma op en de theorie erbij was hogere technische kennis. Samen een perfecte ondergrond om nieuwe technieken uit te denken en in de praktijk te brengen.

Specialisme is toegespitst op beweging en aandrijving van “machines”. Begonnen met ontwerpen en produceren van lieren die in de scheepvaart gebruikt worden, met specialiteit de ankerliermachines voor de onderzeeboten van de Zwaardvisklasse bij de RDM.

Nadien in en met het eigen bedrijf Pevac (Piet Eikelenboom Vehicle Access Control) nieuwe en grensverleggende technieken geïntroduceerd in de markt van toegangstechniek. Met zijn onderneming die high end toegangscontrole verzorgde. Projecten bij ambassades, vliegvelden, banken en havens zijn beveiligd met zogenaamde speedgates en roadblockers.

De vouwtechniek die bij een Speedgate wordt gebruikt zijn de inspiratie geweest om die techniek ook toe te gaan passen bij het samenvouwen van PV-panelen. Als laatste is daar de functie van balanceren aan toegevoegd. Nog onbekend in de markt van zonne-energie, maar wel functioneel.

Als expert in scharniertechniek een goed idee uitwerken, daarbij de vakkennis volop benutten en creatief te werk gaan. Dat is onze passie. Dat levert nu dus wellicht baanbrekende innovaties in de energietransitie op. Dat het zo eenvoudig kan zijn laat het filmpje zien van het eerste model van de SolarBalance. Simpel, maar veelbelovend.

Conceptueel model van de SolarBalance